Nieuws

De ADO Den Haag G-Storks ontvingen een eervolle uitnodiging om een voorwedstrijd te spelen op het ARC-Heitinga Toernooi in Alphen aan den Rijn. Aan dit toernooi doen O12 teams mee uit heel Europa, waaronder de clubs Juventus, Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach, Benfica, Bayer Leverkusen, Inter Milan en de Nederlandse clubs Ajax, FC Twente/Heracles en AZ.

Versterking G-Storks

Na de ontvangst bij ARC kon het team zich omkleden en voorbereiden in kleedkamer 20. De G-Storks hadden drie gastspelers vanwege de vele vakantiegangers, en we waren erg blij dat Justin, Maarten en Timo het team versterkten!
De G-Storks speelden op het hoofdveld 2 x 15 minuten tegen Only Friends, ook spelend als het g-voetbalteam van Ajax. Een bekende tegenstander voor ADO Den Haag, want de G-Storks hadden al twee keer nipt verloren van Ajax in de Bijzondere Eredivisie.
Bij ARC werd het onder begeleiding van de coaches Bruno en Rens een gelijk opgaande wedstrijd met kansen voor beide teams. De verdediging met Jayson en aanvoerder Jack stond weer als een huis, beiden werden uitstekend ondersteund door de middenvelders Arend en Tom.

Eerste punt tegen Only Friends

Eén van de rushes naar voren van Jayson zorgde voor zoveel verwarring bij de Amsterdammers dat een Ajax-verdediger niets anders kon doen dan zijn eigen keeper passeren. De keeper van de Amsterdammers hield verder uitstekend stand met prima reddingen op schoten van Sem, Justin, Timo, Aynur en Mels. Ook onze keepers Maarten (1e helft) en Aynur (2e helft) weerden zich prima.
Toen de wedstrijd op een overwinning voor de G-Storks leek uit te draaien, volgde nog een gevaarlijke aanval van Ajax. De aanvoerdster van Only Friends schatte de voorzet van de nummer 6 op goede waarde en liet keepster Aynur kansloos. Toch nog 1-1, en de teleurstelling was groot onder de ADO-spelers. Maar voor ADO Den Haag werd het toch een prachtig resultaat gezien de vorige wedstrijden tegen deze sterke tegenstander!
De penalty’s gingen gelijk op met mooie doelpunten en uitstekende reddingen van de keepers. De voorwedstrijd was een inspirerend begin voor de O12 teams, die daarna aan hun toernooi begonnen. De wedstrijd werd afgesloten met een ADO-vaantje voor ARC en een groepsfoto met Only Friends!

Gescout door Juventus

Tom zocht nog contact met de Juventus coach met de vraag of hij gescout kon worden (m.b.v. google translate ??). Gelukkig voor ADO Den Haag ging dat niet door, hoewel de Italianen wel enige creativiteit konden gebruiken! Juventus eindigde als 14e en de uiteindelijke winnaar van het ARC-Heitinga toernooi voor O12 teams werd Borussia Mönchengladbach.
Bij de belangrijkste wedstrijd van de dag waren er alleen maar winnaars!