SC Cambuur 0 - 2 ADO Den Haag
  • Vrijdag 05 april 2024 20:00u
  • Cambuur Stadion

240405ab12516

ADO Den Haag is erin geslaagd om drie punten mee te nemen uit het verre Leeuwarden. Na een matige eerste helft waarin beide partijen niet tot scoren wisten te komen, was Henk Veerman middels een geweldige halve omhaal voor de 20ste (!) keer trefzeker voor ADO Den Haag: 0-1. Nadat de Hagenaars meerdere kansen op de 0-2 lieten liggen, was het invaller Klas die in blessuretijd met een geweldige uithaal de beslissing bracht: 0-2.

lr240405ab23817

Darije Kalezic trad in het Cambuur Stadion aan met één wijziging ten opzichte van de vorige speelronde. Derijck zat ditmaal niet bij de wedstrijdselectie, waardoor Siereveld mocht aftrappen in Leeuwarden.

lr240405ab12132

De wedstrijd begon matig door veelvuldig slordig balverlies aan beide kanten van het veld. De thuisploeg had nog alles om voor te vechten gezien de positie op de ranglijst en de bijbehorende plekken die recht geven op het spelen van play-offs. ADO Den Haag daarentegen is zo goed als zeker van deelname aan play-offs en zal de komende weken gebruiken om zich daar optimaal op voor te bereiden. Pas na 20 minuten spelen moest Marsman voor het eerst in actie komen nadat Smit het eerste schot had gelost. De sluitpost deed dit uitstekend door een sterk optreden in de rechter onderhoek. Ook de tweede noemenswaardige kans kwam op naam van de gastheren, maar ook Tol zag zijn kopbal direct in de handen van Marsman verdwijnen.

lr240405ab23876

Na een half uur spelen kon de eerste en daarmee ook de grootste kans voor de bezoekers genoteerd worden. Veerman zette met een knap staaltje balcontrole zijn directe tegenstander compleet op het verkeerde been en zag zo alleen doelman Van Osch nog in de weg staan om de score te kunnen openen. Helaas voor de bezoekers voerde de goalie zijn taak goed uit en was de brilstand nog altijd zichtbaar in het Cambuur Stadion. Veerman was slechts twee minuten later opnieuw dichtbij toen Koudossou hem in scoringsrijke positie zette. Het geluk was niet aan Haagse zijde toen hij zijn inzet naast het doel zag verdwijnen. En zo zagen bijna 10.000 toeschouwers een doelpuntloze eerste helft in Leeuwarden afgefloten worden.

lr240405ab23888

De 22 zelfde namen verschenen op het veld voor de tweede helft. Waar ADO Den Haag in de eerste helft pas laat op stoom kwam, startte het daarentegen gretig aan de tweede helft. Koudossou kreeg de eerste schietkans van het tweede bedrijf, maar zag deze helaas net over gaan. Uiteindelijk was het na vijf minuten spelen dan toch raak voor de Hagenaars. Veerman schoot zijn 20ste voor ADO Den Haag tegen de touwen. En wat voor één! Een halve omhaal in de verre hoek zorgde ervoor dat doelman Van Osch kansloos was: 0-1! ADO Den Haag had de smaak eindelijk te pakken en telde de 0-2 van Waem al bijna, was het niet dat een verdediger van de Friezen de bal van de lijn haalde. De bezoekers bleven druk uitoefenen en zoeken naar die verlossende tweede treffer. Zowel Sürmeli als Waem waren dichtbij en aan de andere kant van het veld kreeg de thuisploeg eveneens een mogelijkheid. Zo golfde het spel op en neer.

lr240405ab12620

ADO Den Haag kreeg de bal er wonderbaarlijk genoeg niet in nadat Van Osch de bal los liet en Cambuur alles op alles moest zetten opnieuw een tegendoelpunt te voorkomen. Het initiatief lag in de tweede helft vooral bij de gasten uit Den Haag. Desondanks moesten zij wel scherp blijven op de snelle omschakeling van de tegenstander.

Net nadat De Bruin, die zijn twintigste verjaardag vierde, in het veld was gekomen, zorgde Klas in de blessuretijd voor de bevrijdende 0-2. Met een fantastische uithaal van afstand schoot de middenvelder raak en zo waren de drie punten een feit voor ADO Den Haag. Volgende week vrijdag, 12 april, speelt ADO Den Haag in het eigen Bingoal Stadion tegen Helmond Sport.