ADO Den Haag 0 - 1 Helmond Sport
  • Vrijdag 12 april 2024 20:00u
  • Bingoal Stadion

ADO Den Haag heeft geen positief vervolg kunnen geven aan de gewonnen uitwedstrijd tegen SC Cambuur. In eigen huis moest de ploeg van Darije Kalezic laat in de wedstrijd nog een tegentreffer incasseren waardoor Helmond Sport aan het langste eind trok: 0-1.

Hoofdtrainer Darije Kalezic trad met dezelfde elf namen aan als vorige week tegen SC Cambuur. Daarentegen had hij wel weer de beschikking over Van der Sande en Van Wolfgang, voor wie de uitwedstrijd in Leeuwarden nog net wat te vroeg kwam. Ideho zat voor het eerst sinds maanden eveneens weer bij de wedstrijdselectie.

lr240412ab13740

Net als vorige week gebeurde er weinig in de openingsfase van de wedstrijd. Beide ploegen kwamen niet lekker uit de verf, waardoor de wedstrijd tamelijk saai oogde. Pas na twintig minuten spelen kon ADO Den Haag haar eerste mogelijkheid van de wedstrijd noteren. Absalem zag zijn kans schoon en besloot van aanzienlijke afstand te schieten. Gelukkig voor doelman Van der Steen wist een teamgenoot onderweg de bal van richting te veranderen, waardoor de inzet maar net over het doel heen ging. Enkele minuten later kreeg Waem de mogelijkheid om de score te openen, echter zag de centrale verdediger dat de sluitpost van Helmond Sport goed zijn korte hoek verdedigde.

lr240412ab13866

ADO Den Haag begon op stoom te komen. Veerman kreeg de grootste kans van de wedstrijd om de bal tegen de touwen te schieten, maar zag zijn inzet van de lijn gehaald worden. Dit stelde echter wel Vlak in staat om het op zijn beurt eens te proberen, maar ook hij had het geluk niet aan zijn zijde toen de Volendammer zijn schot naast zag gaan.

Toch waren de bezoekers eveneens in staat om tweemaal gevaarlijk te worden. Surmeli voorkwam middels een goede ingreep dat Van Keilegom trefzeker kon worden, maar ook de paal hield ADO Den Haag op de been, nadat Van Keilegom het wederom probeerde.

lr240412ab13757

Aan de andere kant van het veld zag Van Mieghem daarentegen zijn schot in de onderhoek knap gered worden door keeper Van der Steen. En zo was de was het ineens alles behalve saai in de eerste helft tussen ADO Den Haag en Helmond Sport. Desondanks wisten beide teams niet tot scoren te komen en gingen de ploegen rusten met een ongewijzigde stand: 0-0.

Ook in de tweede helft duurde het minimaal een kwartier, voordat de wedstrijd weer wat meer begon te leven. Van Mieghem werd vlak voor het zestienmetergebied neergehaald, waardoor scheidsrechter Oostrom besloot een vrije trap te geven. Helaas wist de muur ADO Den Haag van scoren te houden en zag ook Siereveld zijn voorzet op het hoofd van Vigen naast net naast het doel verdwijnen. Wederom een goed optreden van Van der Steen voorkwam dat Vlak uit een indirecte trap het Bingoal Stadion kon laten juichen. Toch was er een moment van vreugde op de tribunes toen de toeschouwers Van der Sande het veld zagen betreden.

lr240412ab14116

ADO Den Haag kwam met de schrik vrij toen tien minuten voor tijd ineens Van den Hurk voor het doel van Marsman verscheen. Gelukkig voor de thuisploeg wist hij deze kans niet te benutten. Ondanks dat ADO Den Haag gewaarschuwd was, kon een achterstand niet voorkomen worden. Miscommunicatie aan Haagse zijde zorgde ervoor dat topscorer Kaars de bal over Marsman heen kon koppen: 0-1. ADO Den Haag keek zodoende ineens tegen een achterstand aan. Kalezic greep direct in, waardoor Ideho zijn rentree mocht maken. Ook Esajas en Asante kregen nog speelminuten.Alles op alles werd gezet om in ieder geval een gelijkspel uit het vuur te slepen. Helaas mocht dat deze avond niet zo zijn. ADO Den Haag verloor de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport met 0-1.