ADO Den Haag 0 - 1 SC Heerenveen
  • Eredivisie Vrouwen
  • Zondag 14 april 2024 12:15u
  • Bingoal Stadion

Voor een met fans volgepakte Eretribune van het Bingoal Stadion is ADO Den Haag Vrouwen er zondag ondanks een regen aan corners en doelpogingen er niet in geslaagd om door de Friese muur heen te voetballen. De wedstrijd ging, tegen de verhoudingen in, met 0-1 verloren.

Terwijl veel bezoekers nog een plekje zochten in het zonovergoten stadion, zette ADO Den Haag Vrouwen de tegenstander vanaf de aftrap onder druk. Dat leverde al snel de ene na de andere hoekschop op. Uit de eerste corner van Nikki IJzerman zag Lobke Loonen een kopbal gekeerd. Bij nummer twee was de keeper kansloos. De paal schoot Heerenveen te hulp. De toon voor de eerste helft was daarmee gezet. De thuisploeg probeerde voortdurend openingen te vinden in de op eigen helft geparkeerde Friese afweer. Een volley van Nikki IJzerman uit een corner van Shanique Dessing werd geblokt. Dessing mikte de bal naast. Nog een hoekschop in de 17de minuut leek dan eindelijk een verdiende voorsprong op te leveren. Een uithaal van Manon van Raay verdween via het hoofd van Lysanne van der Wal in de touwen. Toen Heerenveen al had afgetrapt, besloot het arbitrale trio echter dat er sprake was geweest van buitenspel.

ADO Den Haag liet zich daardoor niet ontmoedigen. Van der Wal deed een nieuwe poging, maar haar schot ging naast. Na een geslaagde actie van Loonen stuitte Dessing op het laatste moment op de doelvrouw. Loonen schoot in de rebound naast. Een kopbal van de Haagse topscorer werd gestopt. Dessing vond na een knappe solo geen medespeler. Bo Vonk vuurde voorlangs en ook een laatste uithaal van Van der Wal had niet de juiste richting.

2024 04 14 ado den haag heerenveen 1

En zo moest de Haagse vrouwen met een frustrerende brilstand aan de tweede helft beginnen. Het duurde even voor in het tweede bedrijf een nieuwe corner werd afgedwongen. De trap van IJzerman werd afgeslagen en uit de counter was het nota bene Heerenveen dat het doel wist te vinden: 0-1. Een onmiddelijk antwoord bleef uit, omdat Daniëlle Noordermeer uit een vrije trap naast schoot. De thuisploeg kreeg nu steeds meer haast, terwijl Heerenveen zich beperkte tot het wegroeien van de bal. Na de zoveelste corner van Dessing schreeuwde het publiek vergeefs om een strafschop voor een overtreding op Wiëlle Douma. In het Haags kwartiertje werd onder anderen Iris Remmers, topschutter van Jong ADO Den Haag Vrouwen, in het veld gebracht. De Eredivisie-debutant bracht direct Ilham Abali in stelling, maar haar poging vloog net naast.

ADO Den Haag stelde alles in het werk om in ieder geval nog een gelijkspel af te dwingen. Een kopbal van Loonen ging naast. Van der Wal zag een poging gekeerd. In de laatste minuut van de blessuretijd leek het dan toch zover, toen Chloé Vande Velde met een voorzet op maat het voorhoofd van Loonen vond. Terwijl sommige fans al juichten, ging de bal echter naast.